fredag den 3. maj 2013

U12a: Pokaldrama på BM

Torsdag ventede en af de spændende udfordringer for vores U12a hold i foråret. Pigerne er tilmeldt U13 pokalturneringen og skal dermed prøve kræfter stærke U13 hold, 9 mands fodbold og ikke mindst offside reglen. At dømme efter pigernes mange spørgsmål inden kampen, så var det specielt offside reglen som gjorde pigerne nervøse.
Dagens modstander var Tåsinge’s U13. Et stærkt U13 hold som til dagligt klarer sig godt i den fynske U13a række. Rygterne fra det sydfynske meldte om et godt hold krydret med et par meget stærke profiler, hvilket skulle vise sig at holde stik. BM startede kampen i vanlig stil med at spille bolden godt rundt. Tror vi nåede 10-12 pasninger inden at Tåsinge første gang rørte bolden. Men så var Tåsinge pigerne også tirret og kampen udviklede sig til en tempofyldt og spændende kamp. De første 15 minutter var uden de store chancer. BM mest boldbesiddende med mange gode spilsekvenser og ”lige ved at få en god chance” situationer. Tåsinge var i denne fase meget aggressive og ”lige ved at erobre” bolden i vores forsvars zone, hvilket uvilkårligt ville have givet en stor chance. Hos BM kneb det med at time dybdeløbene, så enten løb vi offside eller også havde vi ingen som truede i dybden.

Undervejs i halvlegen skiftede vi to friske kanter ind hvilket gav ny dynamik. Freja fik flere gode dybe stikninger på højre kant, mens Maya konstant udfordrede og satte sin direkte modspiller på venstre kant. I takt med vi fik mere dybde i spillet kom chancerne også. Sarah langskud.. rammer stolpen. Sille friløber og afslutter hårdt i det lange hjørne…. Millimeter forbi . Katrine kommer helt fri foran mål og spiller på tværs til Maya, der bare skal trille bolden i tomt mål….. I SIDENETTET. Av. Av den gjorde ondt. Tåsinges stærke offensive piger, ville komme til chancer på et tidspunkt, så vi skulle snart til at score på vores chancer. Maya nåede dog dårligt at ærgre sig over sin store chance inden at hun igen satte sin modstander og flot udplacerede Tåsinges målmand. Fortjent 1-0 ved pausen.
Anden halvleg startede som første. BM mest i teten og med de fleste chancer og et enkelt stolpeskud. Men pigerne fik ikke scoret hvorfor kampen kunne tippe når som helst. Midtvejs ændrede kampen karakter. Pigerne havde ikke kræfter (eller mod) til at holde bold kørende og kampen udviklede sig til en åben slagudveksling. Tåsinge blev mere og mere nærgående og havde flere farlige langskud. Heldigvis havde vi en årvågen pige i målet, så Tåsinge fik ikke noget foræret. Det lignede en BM sejr indtil 4 min før tid. Et farligt hjørnespark, som giver en ripost i feltet… og scoring. 1-1. Øv. Øv. Kampen var ellers næsten hjemme. Minuttet efter var det lige ved at være helt slut. En langt udspark jagtes af en Tåsinge pige som får taklet sig forbi Cecilie og skyder hårdt mod skyder mod tomt mål. Heldigvis er Isabell løbet ind på stregen og redder flot med hovedet. Det havde altså heller ikke været til at bære!!
Dermed stod den på forlænget spilletid i 2 x 10 min. Selvom kampen var åben, så fik BM pigerne bedre fat igen. Midt i første forlængede halvleg spillede Anna bande med Maya og scorede sikkert i helt fri position. 5 minutter før slutfløjtet scorede Sarah til 3-1 efter en kontroversiel situation; Sarah driver bolden frem mod Tåsinges målfelt men presses hårdt af en Tåsinge pige bagfra. Trods skub (frispark?) holder Sarah akkurat balancen med det resultat at Tåsinge pigen støder sammen med sin egen forsvarer. Begge Tåsinge piger falder til jorden og efterlader  Sarah i helt fri position foran mål. Selvom Tåsinge pigen havde slået sig, så lader dommeren – helt korrekt - BM afslutte angrebet inden at spillet stoppes for behandling. Således var kampen afgjort troede alle.
Tåsinge ville det dog anderledes. På selve igangsættelsesparket banker en Tåsinge pige til bolden og mod alle odds så dykker den ned lige under overlæggeren. 3-2 , 4 minutter og ingen negle tilbage. Nu skulle kampen fightes hjem og det blev den… lige indtil der manglede 5 sekunder! En Tåsinge pige tager resolut chancen efter et godt indlæg og bolden suser i mål via den ene stolpe. 3-3 og dommeren fløjter kampen af i samme øjeblik. Dermed skulle kampen afgøres på den mest ubarmhjertige måde; straffespark.
Heldigvis var det BM der havde de bedste nerver. 4 sikre straffespark samtidig med at Tåsinge brændte 2 og kampen var endelig afgjort. Pigerne jublede som havde de vundet Champions League og trænere og forældre åndede lettede op. Sejren var fuld fortjent i forhold til spil og chancer, men kunne meget vel have tippet til Tåsinge i slutningen af ordinær spilletid – eller i straffespark. Alt i alt endnu en super præstation af vores piger, som i perioder spillede flot og måtte kæmpe hårdt mod et aggressivt Tåsinge hold.

Endelig skal det nævnes at vi også havde to piger i aktion i U14 pokalrækken. Laura F og Laura K hjalp til hos Carsten’s piger, som desværre tabte 0-4 til et stærkere mandskab fra Langeskov. Bulletinerne fra den kamp siger at vores piger kæmpede heroisk mod nogle meget store U14 piger.