fredag den 26. april 2013

U12a: Surrealistisk kamp i Middelfart

Torsdag aften spillede U12 pigerne en fremrykket kamp mod Middelfart. Kampen var den første rigtige styrkeprøve i u12a rækken mod et af de formodede top 4 hold. Middelfart havde ydermere vist flotte takter i 2013 og senest i Hummel Cup, hvor Middelfart kom i finalen efter sejre over Brøndby, Vejle og Lyseng. Så selvom vi har haft godt styr på Middelfart i de seneste par opgør, så er det en drilsk modstander med et par stærke profiler.
Optakten til kampen blev ikke den bedste. Lange køer på motorvejen, lidt hektisk opvarmning og en meget ujævn græs/jord bane. Var det virkelig den eneste mulighed på et kæmpe Middelfart anlæg med mange flotte græsbaner?? :).  Banen gav træneren de første panderynker. Ikke det optimale for vores pasningsspil. Men her kan vi voksne lære meget af pigerne. De kommenterede dårligt banen og glædede sig bare til at komme i gang med kampen!
Starten blev som ventet. Marienlyst mest på bolden. Middelfart aggressive med stor  gejst og direkte i spillet anført af en godt kæmpende Melissa på midten. Spillet flød ganske fint trods banens beskaffenhed. Pigernes gode teknik kompenserede for de svære opspring og trænerens bekymringer blev gjort til skamme. Marienlyst var mest nærgående i starten med flere gode opløb og halve chancer. Det lignede optakten til en BM scoring. Men som det ofte sker går det lige modsat. Godt Middelfart pres på midten skabte en god contra. Dyb stikning (eller skud?) blev dirigeret direkte i mål af….. Isabell. Selvmål og 0-1. Øv øv det så noget tilfældigt / uheldigt ud. Pigerne lod sig dog ikke mærke af scoringen og de fortsatte ufortrødent. Få minutter senere. Ny contra. Melissa erobrer bolden og driver bolden frem. Langskud og 0-2. Middelfart vejrer morgenluft og de mange forældre på sidelinjen opildner deres spillere. Næste angreb 0-3. Py ha - her så vi lidt passive ud.

Sille med to vigtige mål
Status efter 14 minutter. Pigerne har spillet fint og skabt flere gode chancer. Kamp er intens med en smule overvægt til os. Men måltavlen viser 0-3… det virker surrealistisk. Vi sætter en ekstra spiller på banen, hvilket tipper balancen entydigt til BM. Reduceringen til 1-3 ved Frida var derfor en naturlig udvikling. Med 5 minutter tilbage har Middelfart hjørne. Torben (Middelfarts træner) råber ”Kom piger. Vi kan nå en mere inden pausen!”. Men nu var det BM’s tur til at have tur i den. Cecilie opsnapper bolden efter hjørne. Hurtigt udspark til Sille, der overløber deres bagerste og banker bolden op i krogen. Sådan Sille – flot, flot mål. BM har momentum og udligningen er en realitet allerede på næste angreb. Målscoren var igen Sille.
3-3 ved pausen, men kampen er reelt afgjort mentalt. BM pigerne sprudler og sidder på det hele de første 20-25 minutter af 2 halvleg. Kampen flotteste mål  er scoringen til 4-3. Opspil fra forsvaret til Sarah som driver bolden frem. Aflevering ud til Katrine, førsteberøring tilbage til Sarah, førsteberøring frem til Sille, førsteberøring til ud til Maya som banker bolden i mål på sin førsteberøring. Det lignede næsten en pasningsøvelse på kunstgræs med Middelfartspillerne som kegler.
Slut resultatet blev 6-3 til BM, hvor begge hold havde chancer til endnu flere mål. Sejren var fortjent trods Middelfarts chokstart og pigerne skal have stor ros for at blive ved med at spille bold trods modgangen. Hvis vi kan forsætte de gode offensive takter, så er det svært at se hvilke hold der kan holde vores piger fra at score 5-6 mål per kamp. Men vi nåede også helt ud i den yderste grænsezone af vores mentale kapacitet. Spurgte nogle af spillerne hvad de tænkte ved 0-1, 0-2 og 0-3. Ved 0-1 og 0-2 var de rimelig fortrøstningsfulde, men ved 0-3 spredte panikken sig i deres hoveder.  Så vi var tæt på at vælte. Sidst men ikke mindst en stor tak til Middelfart pigerne som virkelig giver den gas på en fair måde – og for endnu en gang at presse / drille vores piger til det yderste.