søndag den 15. september 2013

U13a: Flot præstation med kedelig afslutning. 2-1

Lad os startede med det kedelige. Marienlyst scorer det afgørende mål efter en situation hvor dommeren ikke ser at Katrine er i offside position da hun modtager bolden. Et hurtigt træk og et flot langskud sender bolden over i det fjerneste hjørne. Scoringen vækker jubel i den ene lejr og højlydte og vedvarende protester i den anden lejr. Det ender med at en Dalum tilskuer må vises væk på grund af gentagne nedladne kommentarer om dommeren. Frustrationerne fortsætter efter kampen og dommeren forklarer til undertegnede at der jo nok var offside, men at han ikke kunne se det i kampens hede.
Hvad skal vi trænere og voksne gøre i sådanne situationer? Indrapportere kampens resultat som 1-1? Hvad så med det straffespark som BM ikke fik tildelt. Skal det modregnes? Skal kampen spilles om?

Min konklusion er at vi er nødt at bakke dommerne op og lære vores piger at dommerskøn er del gamet også selvom de nogen gange kommer på uheldige, trælse og afgørende tidspunkter. Dommerne i vores tilfælde er frivillige mennesker som bruger 1½ time af deres fritid for at vores piger kan spille fodbold. Jeg er 100% sikker på at de frivillige dommere gør det efter bedste evne, og at hvis de selv kunne vælge, gerne ville have linjedommere, målfoto, slowmotion med som hjælperedskaber. Det har vi desværre ikke og det bliver selvsagt ikke nemmere at skaffe frivillige til dommertjansen, når bølgerne går så højt som i dag. Alternativet er at vi skal betale 250-300 kr per kamp for en DBU dommer.
Når det er sagt, så vil vi ikke have dårlige vibrationer / mistro hængende i luften. Hvis Dalum føler sig bortdømt i en sådan grad at kampen bør spilles om så ringer i bare. VI STILLER GERNE OP IGEN.

Nok om det kedelige. For faktisk var det en ganske flot præstation BM pigerne leverede i dag. Kampen igennem var det BM pigerne som var i teten og modsat starten af sæsonen, så blev overtaget i dag også omsat til masser af chancer. Der er virkelig kommet fart i vores kanter ligesom at gennembrudene fra midten gang på gang giver anledning til farlige situationer. Der var derfor også grænsen til tyveri at Dalum efter 12 min kom foran på deres første farlige situation i BM’s målfelt. En dyb stikning til Dalums stærke angriber, Klara, som akkurat får møvet sig forbi BM’s bagerste og med en flot inderside udplacerer Laura i målet til 0-1. Selvom BM ikke lod sig mærke af den tidlige scoring, så skulle vi alligevel helt hen i det 29. minut førend Frida fik bragt balance i regnskabet 1-1. Inden da havde Freja, Frida, Katrine, Sille, Sarah, Isabell alle haft store chancer for at udligne. Den absolut største tilfaldt Katrine som efter en friløber overplacerer afslutningen, så den rammer sammenføjningen.

Dalum kommer bedre ud til anden halvleg og får presset spillet op på midten af banen. Alligevel er det fortsat  BM som får de største chancer. Den første efter et kikset udspark som ender for fødderne af Sille, der desværre overplacerer sin inderside så bolden smyger sig forbi et ellers tomt mål. Efter små 10 minutter er BM motoren i omdrejninger igen. Angrebene bølger frem mod Dalum pigernes mål og det virker kun om et spørgsmål om tid førend Dalum fortet vælter. Igen kommer Katrine på en flot dribling helt fri foran mål, men et kraftigt skub i ryggen i skudøjeblikket ødelægger præcisionen. Lidt senere er den endnu tættere på. Løs bold i feltet. Første skud blokeres. Andet skud blokeres inden at 3. skud rammer stolpen og suser på tværs af målet…. Lige forbi modsatte stolpe. Med 8 minutter satser BM yderligere. En forsvarer udskiftes med en ekstra angriber og rammerne er sat for en hektisk afslutning. BM jagter intenst de tre point og Dalum virker som et hold der drømmer om at få 1 point med hjem. Slutminutterne er  allerede beskrevet. Det mest ærgerlige er at vi ikke allerede fører 4-1 på dette tidspunkt. Så havde der næppe været nogen der havde kommenteret det sidste dommerskøn……