søndag den 29. september 2013

U13a: Sejrsdans på Tåsinge (2-0)

Årets vigtigste kamp proklamerede træneren inden kampen. Ikke nok med at modstanderen var vores ærkerivaler fra Tåsinge, så havde vi også ryggen mod muren, hvis vi fortsat ville kæmpe med om Fynsmesterskabet. Kravet var en sejr, hvis vi ikke skulle hægtes af i topstriden med netop Tåsinge og Middelfart. Og pigerne havde forstået budskabet og kampens betydning. Både under opvarmning og kampen igennem var det 11 meget opsatte og koncentrerede BM piger der stævnede ud i Tåsinge.
Kampen startede som forventet med to tændte hold der var ivrige efter at vise at de skulle være det bedste hold på dagen. De første 15 minutter var derfor en intens, lidt nervøs og lige affære  med chancer i begge ender. Den største tilfaldt Sarah der efter godt spil i venstre side endte på kanten af feltet i helt fri skudposition midt for målet. En skudposition som normal er lig med en sikker scoring for Sarah, men det hårde flade skud smøg sig uden om stolpen. Inden da havde Tåsinge haft en lignende chance, men her svigtede nerverne i skudøjeblikket og Tåsinge pigen ramte heldigvis ikke bolden ordentligt.
Midtvejs i halvlegen var BM pigerne spillet varme og opstartsnerverne rystet af. Tåsinge blev spillet tilbage på banen og BM tilspillede sig flere gode chancer. Den naturlige konsekvens af BM’s spilovertag i denne periode udeblev da heller ikke. Freja får en stikning i dybden i højre, runder Tåsinges venstre forsvarer og laver et perfekt indlæg, som lander i bagerste område, hvor Sille fra tæt hold kan sende bolden i mål. 1-0 ved pausen (skudstatistik ifølge chefnotar Palle: BM-Tåsinge: 8-3)
BM fortsatte de gode takter i anden halvleg trods det at Tåsinge nu havde vinden i ryggen og Tåsinge tydeligvis havde fået ny gejst efter pausen.  Kampen var igen meget lige og tilskuerne var vidne til god fodbold fra to gode pigehold. Det var dog BM som havde optræk til de fleste farlige situationer. Således også efter ca 10 min hvor Sarah opsnapper en returbold udenfor feltet og sparker på mål. Tåsinges målpige når kun at få den ene hånd på bolden og kan derfor ikke afvise det hårde skud, som daler ind i målet. 2-0. Havde man troet dette var afgørelsen kunne man godt tro om igen. Tåsinge finder ekstra ressource frem og kæmper heroisk resten af kampen dog uden at komme til de store åbne chancer. I den anden ende var Maya og Katrine på flere farlige togter og Katrine burde have lukket kampen da hun i feltet får kæmpet sig forbi Tåsinges sidste pige og er helt alene med målvogteren. Men en god fodparade redder Tåsinge.

Kampen slutter 2-0 til Marienlyst, hvilket Tåsinge næppe kan indvende meget i mod. Skudstatistikken i anden halvleg var 5-3 i BM’s favør. Det skal retfærdigvis nævnes at Tåsinge helt atypisk fik sendt 5 uf af 7 hjørnespark direkte i sidenettet. Det takker vi for da netop hjørnespark plejer at være en af Tåsinges spidskompetencer.