mandag den 7. oktober 2013

U13a: Topkamp på BM. Marienlyst - Middelfart 2-0

For anden uge i træk var der dømt vigtig topkamp i U13a rækken idet rækkens 3. tophold Middelfart gæstede Marienlyst.  En sejr ville bringe Marienlyst et stort skridt tættere på Fynsmesterskabet, da vi så ville være bedre indbyrdes med både Tåsinge og Middelfart.
Men det var et formstærkt Middelfart hold der ventede. Bortset fra et knebent 3-4 nederlag til Tåsinge så har de gjort rent bord mod de andre hold i rækken og er desuden rækkens mest scorende hold indtil nu med hele 16 scoringer. Middelfart har nogle rigtig farlige piger i front som er gode til at straffe opspilsfejl . Det har vi mærket på egen krop de sidste mange indbyrdes opgør, hvor vi mod netop Middelfart har indkasseret tidlige scoringer. Devisen var derfor også klar. Forsigtig første 10 min indtil vi var spillet varme. I denne periode skulle den ene midtbane skulle holde lidt igen og vi skulle så vidt muligt skulle spille bredt over backerne - væk fra deres stærke midterakse med Melissa og Katrine.

Om det var taktikkens skyld skal være usagt, men vi undgik den traditionelle tidlige scoring til Middelfart – og selvom skudstatistikken efter 10 min sagde 3-0 til Middelfart, så var ingen af målmændene kommet i aktion for alvor. Men det skulle ændre sig. Midtvejs i første halvleg havde Marienlyst rystet nerverne af sig og fik gang i pasningspillet – og begyndte at nærme sig Middelfart målet. Efter et par halve chancer kom den første store chance. Sarah fik sparket godt til en ripost uden for feltet og målmanden  måtte bruge det yderste af fingerspidserene for at få bolden til hjørne. Lidt senere var den gal igen. Hårdt langskud fra Sarah bliver reddet og rammer overlæggeren, men Mathilde er hurtigt over bolden og scorer sikkert til 1-0. Scoringen gav tryghed både på banen og på tilskuerpladserne. Få minutter senere bliver Maya spiller fri på kanten af offside og scorer sikkert til 2-0… troede alle. Kampens dommer var dog godt placeret og underkendte målet. Pause.
Anden halvleg formede sig som de sidste 15 min af første halvleg. Middelfart fandt aldrig rigtig melodien eller løsningen til at komme forbi en koncentreret og velspillende Marienlyst defensiv. Så selvom kampen var rimelig lige, så tilfaldt de chancer der var Marienlyst. Maya’s scoring til 2-0 var en naturlig konsekvens og lukkede reelt kampen med 10 min igen.
Endnu en god og seværdig pigekamp i U13a rækken og endnu en flot kamp af BM pigerne. Specielt flot at pigerne formåede at tage brodden helt af Middelfarts ellers normalt stærke offensiv. Det havde hverken undertegnede eller Torben (Middelfarts træner) vist regnet med kunne lade sig gøre J

Dagens spillere: Laura F, Thit, Isabell, Amalie, Sarah, Anna, Freja, Mathilde, Sille og Maya (+ Katrine som måtte udgå efter 1 min)

Målscorer: Mathilde, Maya