torsdag den 15. maj 2014

En aktivitetsrig uge....

Igen en aktivitetsrig uge hvor det er svært både at planlægge aktiviteter og nå at blogge om de mange spændende fodboldoplevelser.

Lørdag: Langeskov (drenge) – U13a  5-4
Langeskov var på forhånd spottet som en af de helt svære udfordringer, da de sidste efterår vandt den ene af 9 mands rækkerne. Da Langeskov træneren ydermere inden kampstart annoncerede at de endelig for første gang i år stillede i stærkeste opstilling blev pandefurerne ekstra synlige hos BM’s ditto. Driblestærke, aggressive drenge er ofte gift for selv de bedste piger.
At drengene var aggressive fik vi at mærke fra kampens start. Stort set alt boldomgang var med tæt opfølgning af en dreng og når de erobrede bolden blev der udfordret i højt tempo. Men pigerne var topklar på dagen, spillet flød godt rundt og der blev gået til den i nærkampene. Det så fornuftigt ud….. lige indtil en tabt nærkamp på midten, hurtig stikning, drible, drible, prikke forbi Laura i målet. 0-1. Minuttet senere var den gal igen. En dreng driblede forbi to spillere, spillede fladt i dybden hvor angriberen var stukket af. 0-2 efter blot 6 min. Av av. Var det nu vi mødte muren og blev klædt helt af for første gang?
Nej. Det er netop pigernes helt stor styrke. Ingen minus psyke, ingen opgivende attituder. Pigerne kværnede ufortrødent videre. Fandt rytmen og tog kampen op med drengene. Belønningen kom få minutter før halvleg hvor Merima efter hjørne flot stiger til vejrs og header bolden ind til 1-2. Der var både forspændning og fart i hovedstødet som vi har trænet 200 gange siden Nytår. Dejligt når de mange træningstimer  giver pote på banen! Anden halvleg formede sig som første. En intens fodboldkamp hvor pigerne i den grad tog kampen op mod drengene. Uden at kampen var voldsom, så kunne dommeren godt have delt gule kort ud til begge sider, hvilket vidner om at pigerne også har meldt sig på banen fysisk. Undervejs blev det 1-3, 2-3 (Katrine), 2-4, 2-5, 3-5 (Merima), 4-5 (Merima). Sidste mål blev scoret med få minutter tilbage og det fik panikken til at sprede sig hos drengene - og pigerne jagtede udligningen. Det endte dog med et nederlag men føltes som en sejr. Spillere, træner og tilskuere var alle påvirket af den flotte kamp så dagens sluttede med smil og glæde… og is fra Mortens (Julie’s far).
Dagens spillere: Laura F, Thit, Sarah, Anna H, Freja M, Frida S, Merima (3), Julie J, Katrine A(1), Amalie og Isabell.

Søndag: Rudkøbing – U13b  2-5
Udover et par meget sigende stemningsbilleder, så har jeg kun ganske få bulletiner fra det sydfynske. Men dejligt med 3 point på kontoen efter et par uheldige nederlag og dejligt at have Mathilde tilbage i aktion på banen.

Dagens spillere: Yasmin, Mathilde B, Ida, Juliane, Hanna, Kathrine E, Julie K, Johanne, Laura K, Maya og Regina

Mandag:  Træning med OB’s 3F Liga
OB har startet Øens hold for piger op i dette forår med nogle spændende initiativer, heriblandt muligheden for at få en gæstetræning med OB trænere og 3F liga spillere. Det var vi selvfølgelig friske på og havde sammen med Fjordager pigerne lavet en fælles ansøgning. Heldigvis var vi blandt de heldige som blev udvalgt, således at 10 Fjordager piger og 23 Bm piger fik en oplevelse udover det sædvanlige. OB troppede nemlig op med 2 trænere og 4 3F piger i form af Victoria Black (anfører og tidligere U16, U17 landsholdspiller), Anna-Sofie Rosholm (tidligere Marienlyst spiller!), Annika Hansen (nuværende U23 landsholdspiller og nr 2 på OB’s topscorerliste) og Majbritt Henningsen (tidligere U17, U17, U19 landsholdspiller og OB’s topscorer).  Ud over diverse tekniske øvelser stod træningen på 5 mod 2, skudtræning og intervalspil. 3F pigerne brillerede med stort engagement, godt humør og masser af tid til at svare på spørgsmål og skrive autografer. Fra Marienlyst og Fjordager skal der lyde en stor tak til OB pigerne for arrangementet og den gode oplevelse. På søndag er det vores tur til at vise stort engagement, når vi kommer og hepper jer til sejr mod Fortuna Hjørring J
Annika, Victoria, Majbritt, Rene, Lars og Anna-Sofie
Onsdag:  Pokalkamp mod Næsby 5-0
Dagens modstander var Næsby som topper den ene B række med maksimum point og en målscore på 16-2. Men trods Næsby’s flotte meritter kan vi ikke løbe fra favoritværdighed og alt andet end en sejr ville være en sensation.  Alligevel har pokalkampe noget særligt over sig for hvad nu hvis… Derfor var piger og trænere også spændte og opsatte på at vise flaget fra kampens start. Men Næsby var tydeligvis kommet til BM for at spille deres chance. Med flere garderhøje piger og et velorganiseret defensivt udgangspunkt lignede Næsby målet i perioder Fort Knox i blå klæder. Hatten af for Næsby pigerne som kæmpede flot og forsøgte sig med opportunistiske raids når chancen bød sig. De var dog meget sjældne gæster foran BM målet og Laura havde en stille dag.
I den anden ende havde vi svært ved at tilspille os de store åbne chancer og som ofte i sådanne kampe er det dødbolde som skal nedbryde fortet. De første 2 mål (Julie og Merima) blev scoret på hovedstød efter hjørne. To flotte detaljer som næsten får træneren til at fælde en tåre, da netop hovedstød har været et kampagne tema hele foråret. Her kom belønningen  og vel og mærke på to rigtige hovedstød med saft og kraft. Dermed var kampen afgjort og de resterende mål blev scoret af Frida, Freja + selvmål. Endelig skal det nævnes at der var debut til Hanna og Ida, som begge leverede en meget fin præstation.

Dagens spillere: Laura F, Thit, Sarah, Anna H, Freja M (1), Frida S (1), Maya, Merima (1), Julie J (1), Mathilde,  Ida, Hanna