fredag den 21. juni 2013

U12a: Fynsmestre igen - denne gang med máner

Igår aftes var vi samlet på BM for at overvære vores U12a pigers sæsonafslutning i form af sidste turneringskamp mod ingen ringere end Tåsinge. En kamp, vi havde set frem til i ugevis, som skulle blive afslutningen på endnu en imponerende sæson med fem store sejre (KR70, Thurø BK, Middelfart, OB og Søhus Stige), en uafgjort (Dalum) og blot et enkelt nederlag (EGIF). Og en kamp, der kunne gøre pigerne til Fynsmestre for anden gang i træk.
Men først ventede der os en svær opgave, en rigtig svær opgave. Vi skulle besejre pigerne fra Tåsinge.

De fleste af os husker nok med gru efterårets kollaps på Tåsinge, hvor vi på ganske få minutter blev sendt til tælling og med en stilling på 0-5 ved pausen, var ved at miste et "næsten sikkert" Fynsmesterskab - på græsset. Det var kun med nød og næppe, at BM pigerne fik kæmpet sig tilbage i kampen og fik reduceret stillingen til 2-5, hvilket lige akkurat var nok til at blive Fynsmestre.

Nu skulle det blive spændende at se, hvordan pigerne skulle klare presset fra de aggressive og meget dygtige piger fra Tåsinge - denne gang på eget græs. I modsætning til sidste år var intet givet på forhånd. Pigerne var klar over, at det blev en hård arbejdsopgave at vinde kampen, så det var 10 topfokuserende og tændte piger, der mødte op på BM, igår eftermiddags. Taktikken var lagt, ikke noget nyt. Pigerne skulle blot spille det bold, de plejede. Spille, spille, spille og så være modige - lød opskriften helt ovre fra Skotland, hvor cheftræneren, under store protester, var tvunget over på "forretningsrejse". Og så lige til finalen. Det kommer vist ikke til at ske igen:-).

Kamp fløjtet lød. Med dyb koncentration over hele linjen, lagde BM pigerne et godt pres på Tåsinge fra starten af. Efter bare 12 minutter lykkedes det Frida og Katrine at spille bagom Tåsinges forsvar, og Frida scorede sikkert til 1-0. De næste 10 minutter fortsatte BM med at presse godt på. Vi havde klart overtaget. Efter et langt udspil fra Cecilie lykkedes det Mathilde at få skabt plads på højre kant, hvilket hun resolut udnyttede med et kanonmål, der gav Tåsinge målmanden susen for ørerne. Der skulle kun gå et par minutter, hvorefter Katrine gjorde det til 3-0. Der var glæde i BM's lejr. Det lignede en sikker sejr, men kort før pause og blot få sekunder efter, at Tåsinge havde sat en ekstra spiller på banen, reducerede Sascha til 3-1 med et superflot hovedstød. Kampen var ikke vundet endnu. 3-1 ved pausen. Efter lidt hurtig frugtsukker og en lille peptalk om ikke at tro noget var vundet endnu, gik vi på banen, opsatte på at kæmpe endnu en halvleg.
BM pigerne fortsatte det gode spil og efter flere gode chancer, scorede Frida sit andet mål. Så stod der 4-1 til BM. Tåsinge var igen 8 spillere på banen. Denne gang skulle der gå hele 15 minutter før de udnyttede overtallet, og først i sidste minut lykkedes det Tåsinge at reducere til kampens resultat, som blev 4-2.
Ingen tvivl om, at det var en flok skuffede Tåsinge-piger og træner, der måtte tage den lange tur hjem - over Svendborgsund, men set med BM øjne var det helt fortjent, at vi endnu engang snuppede titlen som Fyns bedste U12a pigehold:-)

Tak for en fantastisk kamp piger og mange tanker blev sendt undervejs til ham, som bærer største del af æren for pigernes sejr - Bo Sundahl:-)
Dagens spillere: Cecilie, Isabell, Thit, Amalie, Sarah, Frida, Anna, Mathilde, Maya og Katrine.