lørdag den 5. april 2014

U13a: Godkendt sæsonstart i drengerækken 2-3

Sæsonpræmieren var ventet med spænding. Dels skulle pigerne gøre deres entre i drengerækkerne og dels ventede vores egne U12a drenge i den første kamp. U12 drengene vandt sidste år deres U12a pulje og ville  nu prøve kræfter med 9 mands og offside. Vi har en gang tidligere mødt disse drenge, men det ligger 2 år tilbage og den gang løb drengene fra pigerne med en klar 7-0 sejr.
Men der er sket meget siden sidste møde og det stod hurtigt klart at drengene ville få helt anderledes modstand denne gang. Faktisk var det pigerne som sad på kampen det meste af første halvleg. Drengene startede forsigtigt og måtte løbe meget for at imødegå pigernes gode pasningsspil. Der skulle gå næsten 10 minutter inden drengene første gang nærmede sig pigernes målfelt. Desværre med den værste konsekvens. 0-1 til drengene. Et godt eksempel på forskellen mellem drengekampe og pigekampe, idet vi næsten havde styr på den omstilling drengene havde sat i gang, men bliver overrasket over det aggressive pres der kommer i kølvandet og som ender med en friløber til drengene. Resten af halvlegen fortsætter med pigeovertag + pæne chancer og giftige drengeomstillinger der kræver hårde returløb. Heldigvis får pigerne udbytte af overtaget inden halvlegen. Sarah banker et direkte prispark på undersiden af overlæggeren uden chance for målmanden. Det lignede her en rigtig god dag for pigerne.
Sarah. Tæt på udligning i overtiden
Der havde dog været træthedstegn at spore hos pigerne de sidste 5 min af 1h. Det fortsatte i 2h samtidig med at drengene skruede op for blusset. Pigerne skulle nu arbejde hårdt for at holde drengene fra fadet og begyndte at lave flere opspilsfejl. Det lignede derfor en tidlig afgørelse da drengene med to scoringer bragte sig på 3-1. Pigerne fik dog kæmpet sig tilbage i kampen og da reduceringen pludselig kom ved Anna 4 minutter før tid, blev tilskuerne vidner til en hektisk afslutning. Trods 3 hjørnespark og et skud på undersiden af overlæggeren udeblev den forløsende udligning. Det var dog ok. Drengene var en tand skarpere og havde flere chancer end pigerne, men pigerne fik vist at vi ikke er kommet til drengerækken som prügelknabe.

Refleksionen fra træneren er at det var det helt rigtige for pigernes udvikling at tage springet til drengerækken. Vi bliver presset og stresset på en helt anden måde og skal virkelig være skarpe for at skabe chancer eller undgå at komme i problemer i defensiven. Der var mange gode episoder at tage fat i på træningsbanen, Vi glæder os allerede til næste svære kamp mod Morud som idag slog Fjordager 6-0!

Dagens spillere: Laura F, Isabell, Amalie, Thit, Anna (1), Julie J, Frida S, Merima, Freja M, Katrine A og Sarah (1)